Blockad av Migrationsverket

På torsdagsmorgonen den 18 september blockerade 200 personer Migrationsverket i Malmö. Tjänstemän och chefer hindradesatt ta sig in och blev efter ett par timmars blockad hemskickade av polisen. 

Detta var en del utav ESF Action Networks ”en deportationsfri dag”, som senare under dagen följdes av en större demonstration. Under blockaden arrangerades även en ”champagnefrukost”, som en parodi på Migrationsverkets anställdas firande efter en verkställd utvisning.
– Att de skålade efter en avvisning är talande för den stämning som finns, motiverade David Veisland från Asylgruppen, aktionen mot verkets anställda i Sydsvenskan.

Under hela morgonen spelades begravningsmusik, vita kors hade satts upp och bilder på människor som misshandlats av myndigheter i hemlandet efter utvisning mötte Migrationsverkets personal och förbigående. Området var omgivet av ett flertal banderoller, varav en med texten ”Deportation Board” och Migrationsverkets logotyp på. Ett inbrytningsförsök gjordes av ett par demonstranter, men stoppades av polisen. Polisen hade förberett sig väl med minst sex bussar fulla med polismän redan från tidig morgon, timmar före demonstrationens start. Ändå lyckades polisen inte hindra den framgångsrika blockaden av samtliga ingångar till Migrationsverket, där Rättvisepartiet Socialisterna deltog med andra aktivister från olika asylrörelser.

Cheferna på migrationsverket vägrade att låta sig intervjuas av Offensiv, och inte heller var man intresserade av att stödja de gömda flyktingarnas kamp med en slant.

Ammar Khorshed

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: