Norsk höger attackerar Rosengård

Det högerpopulistiska Fremskrittspartiet (FrP), som är det näst största partiet i Norge, har gått steget längre än den svenska regeringen i sina islamofoba attacker mot Rosengård.

Siv Jensen

Under partiledare Siv Jensens tal i lördags varnade hon för en ”smygislamisering” av Oslo och andra norska städer där hon menar att stadsdelar riskerar att övertas av muslimer. Varningen grundas patetiskt nog på en polisrazzia som gjordes mot en muslimsk föreningslokal där man bl.a. hittade smuggelcigaretter, smuggelkött och en icke fungerande brandvarnare(!).
– Men detta sker varje dag. Det är bara FrP som i 30 år varnat om detta, och som är villiga att röja upp, sade Jensen inför partistyrelsen. Hon fortsätter med spekulativa påståenden om att kriminell verksamhet förtäcks i källarmoskéer, där unga tjejer misshandlas och gifts bort.

Siv Jensen pekar på Malmöstadsdelen Rosengård som ett avskräckande exempel, där hon talar om att sharialagar har ersatt svenska lagar. FrP:s partiledare planerar att besöka Rosengård i ett populistiskt försök att göra sken av att hon vill lösa några problem för det norska folket.

Invandrartäta Rosengård fick för ett par veckor sedan motta smutskastning av högeralliansen, med hjälp av Försvarshögskolans rapport (Offensiv nr 836).

Nu krävs en antirasistisk kampanj för att avslöja populistiska högerpartier som Sverigedemokraterna, norska Fremskrittspartiet och även Moderaterna, samt ett förortsuppror mot de växande klassklyftorna, för billiga bostäder och jobb åt alla.

Ammar Khorshed

2 Responses to Norsk höger attackerar Rosengård

  1. Greven skriver:

    Den här artikeln är verkligen vinklad. Så fort någon vågar ställa sig upp och säga att de inte tollererar det som händer i rosengård då avfärdas de som rasister.

    Läs debattartiklarna här och skaffa lite verklighetsuppfattning

  2. rsmalmo skriver:

    Det handlar om hur man ställer frågan och om med vilka metoder man vill lösa problemen.
    Genom att skicka in kravallpolis löser vi inga problem. Det är heller inte sant att ”sharialagar” råder i Rosengård, vilket Jensen påstår. Självklart finns det problem, frågan är vemsom bär ansvaret. Inga borgerliga politiker (eller Socialdemokrater) kommer att lösa problemet. Detta pga att roten till problemet är klassamhället och ökande klassklyftor. (Inte islam eller invandring som Frp, sd, mfl försöker göra gällande).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: