Landsomfattande demonstrationer: Stoppa deportationerna

På torsdagen den 26:e februari hölls landsomfattande demonstrationer med parollen stoppa deportationerna. Detta i spåret av regeringens upptrappade attacker mot flyktingar och invandrare.

– Tvångsdeportationen från Kållered av 50 asylsökande visar tydligt hur långt man är beredda att gå. Det är orättvist, omänskligt och vansinnigt. Avvisningarna måste stoppas omedelbart, menade en av de sju talarna på dagens största demonstration i Göteborg, som lockade närmare 500 personer.

I Stockholm samlades ungefär 300 demonstranter på Mynttorget.
– Regeringen vill vända bort blickarna från den ekonomiska krisen och rikta fokus på flyktingar, som om de skulle vara dagens problem, sa en av de fem talarna.

50 personer trotsade regnet och snålblåsten i Malmö. Även ett flertal förbipasserande stannade upp och visade intresse för torgmötet. En talare konstaterade att ”trots att Sverigedemokraterna inte tagit sig in i Riksdagen, så har deras politik gjort det. Men aldrig har färre invandrare inneburit mer pengar till skola, vård och omsorg”.

Även i Boden arrangerades en demonstration denna dag.

Demonstrationerna är starten på en upptrappad kamp för att bekämpa statens attacker mot asylrätten och tilltagande hets mot asylsökande och papperslösa. Närmaste datum för en ny riksomfattande kampanjdag är den 28:e mars, med temat ”Vad skickas människor tillbaka till?”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: