Expo om attacker på RS

Idag rapporterar den antirasistiska hemsidan Expo om det ökade våldet mot RS på sin hemsida.

”Här är ett axplock från de dåd som riktats mot Rättvisepartiet Socialisterna.
* Den 29 november 2008 attackeras Nikolaj Cyon i samband med att Nätverket mot rasism arrangerar en flygbladsutdelning i centrala Stockholm. Han förs till sjukhus efter att nazister hoppat på hans huvud.
* Den 2 oktober 2008 löper aktivister från nazistiska Svenska motståndsrörelsen amok i centrala Göteborg, i jakt på aktivister från Rättvisepartiet socialisterna. En person misshandlas vid centralstationen. I samband med att en aktivist från organisationen Ingen människa är illegal attackeras på en spårvagn senare under dagen får RS-medlemmen Amer Mohammed Ali sin näsa knäckt när han försöker stoppa misshandeln. Vid Korsvägen misshandlas RS-aktivisten Stefan Berg. Han slås till marken och får ta emot sparkar och slag.
* Den 20 oktober 2007 blir Patrik Hooghwinkel attackerad bakifrån av tre nazister i samband med att Rättvisepartiet Socialisterna lanserar en handbok mot rasism. Han slås till marken av ett järnrör som träffar honom i bakhuvudet. När han ligger på marken fortsätter misshandeln med sparkar och slag. han förs till sjukhus och sys med sex stygn i bakhuvudet.” skriver Expo bland annat.

Expo artikel om våld mot RS

Expo intervju med Mattias

Expo om mordförsök på Mattias

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: