Inga rasister på våra gator – Stoppa Sverigedemokraterna

Med ett år kvar till valet står Sverigedemokraterna farligt nära en riksdagsplats. Sverigedemokraterna är ett rasistiskt populistparti som spelar på väljarnas missnöje med etablissemangets nedmontering av välfärden och regeringens näst intill obefintliga krispolitik. Sd sitter i hälften av Sveriges kommuner och i Skånes alla kommuner, där röstar man näst intill uteslutande för borgarnas budgetförslag. Man har själva sällan kommit med seriösa politiska förslag.

Sverigedemokraterna är ett högerparti med en rasistisk politik. Som en del av försöket att göra partiet rumsrent har man i sin propaganda bytt ut det traditionella begreppet ras mot det mjukare kultur, allt för att försöka tvätta bort rasiststämpeln. För övrigt är retoriken densamma som i slutet av 1980-talet, då man bildade partiet ur nazistiska Bevara Sverige Svenskt.

Den största faran är kanske inte att Sverigedemokraterna kommer in i Riksdagen, utan att deras politik gör det. Det har vi set tydliga tendenser på de senaste åren med förslag om skärpta krav på invandrare från både socialdemokrater och högerblocket, utan att man presentera reella förslag på lösningar av de sociala problem som existerar i samhället. Istället för att bekämpa rasismen har etablissemanget valt att själva knuffa den politiska debatten åt det bruna hållet. Ett lokalt exempel är Anja Sonesson (M) i Malmö, som lagt förslag om indragna bidrag för invandrare som väljer att bo kvar i invandrartäta områden om de saknar jobb. Samtidigt enades hennes parti på riksplanet om en brutalare attityd mot invandrare genom att förslå möjligheter att dra in medborgarskap och det omtalade ”svenskkontrakten” i sann Sverigedemokratisk anda.  Kontrakten förbinder invandrare att respektera och följa ”svensk kultur” och ”svenska värderingar”.

Rättvisepartiet Socialisterna menar att det krävs en massiv antirasistisk mobilisering mot all rasism och nazism. Som en del av uppbygget av en sådan kamprörelse krävs konkreta handlingar, på gator och torg, i bostadsområden, på arbetsplatser och i skolor, som inte bara talar om att stoppa rasister och nazister utan även verkställer det i praktiken. Samtidigt måste en sådan rörelse kämpa för att dra bort mattan under rasisternas fötter; kämpa för en upprustning av förorterna, för billiga bostäder och jobb med en lön att leva på för alla!

 

På söndagen den 6:e september planerar Sverigedemokraterna att hålla ett seminarium om ”islamisering” i Malmö. Kom och protestera!

Samling utanför Kockums Fritid i Malmö kl 13.00.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: