Manifestation mot förvar och för rätten till Asyl

IMG_1748

Igår, lördag (8/11) hölls en manifestation på Gustav Adolfs torg av Irakiska Asylkommittén, Aktion Mot Deportation, Asylgruppen och Rättvisepartiet Socialisterna.

IMG_1761

Talade gjorde bland annat Ammar Korshed från Rättvisepartiet Socialisterna.
– Sverigedemokraterna sitter inte i Riksdagen idag, med deras politik förs där. Han talade också om att vi idag närmade oss en situation liknande den 2005, med den dåvarande Socialdemokratiska regeringen, som gav upphov till den stora kampanjen för flyktingamnesti. Idag utvisar men återigen apatiska flyktingbarn och trappar upp takten i tillbakasändandet av människor till krig, tortyr och fattigdom.

IMG_1781

Bishar, en av de utvisningshotade irakierna, talade för Irakiska Asylkommittén. Han tog upp svenska myndigheters dubbelspel när man samtidigt som man påstar att Irak är säkert nog att utvisa flyktingar till säger att det är för farligt för svenska medborgare att ens resa dit.

Veronica från Aktion Mot Deportation talade om det orimliga att myndigheterna håller människor fängslade, utan att de begått något brott eller blivit prövade i domstol. Aktion Mot Deportation kampanjar just nu för att informera om och stoppa flyktingförvar (se tidigare inlägg).

IMG_1739

Det är bara genom aktiv kamp mot rasism och omänsklig flyktingpolitik som den kan stoppas! RS Malmö/Lund kommer att fortsätta delta aktivt i kampen för flyktingars rättigheter och mot den rasitiska flyktingpolitken.

Kim Holmstedt

One Response to Manifestation mot förvar och för rätten till Asyl

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: