Protest mot Tobias Billströms flyktingpolitik

När Migrationsminister Tobias Billström besökte Folkuniversitetet i Malmö arrangerade Rättvisepartiet Socialisterna en protest, tillsammans med Aktion mot Deportation och Irakiska Asylkommittén.

På plats hölls det upp banderoller, ropades talkörer, bland annat ”Återinför rätten till asyl” och ”Billström skippa rassesnacket, utvisa ministerpacket” och delades ut flygblad. Responsen från studenterna var positiv.

Billström tog ett flygblad, skyndade sig sedan snabbt in i byggnaden och höll sig kvar där inne tills protesten upplösts.

Protesten visar att oavsett var regeringsrepresentanter dyker upp kommer de mötas av protester och tvingas stå till svars för sin politik.

Kim Holmstedt

Skånska Dagbladet om protesten.

Här nedan är flygbladet som delades ut på plats.

Protestera mot Tobias Billström!

Migrationsminister Tobias Billström (M) är den högst ansvarige för Sveriges inhumana flyktingpolitik. Han är indirekt med och verkställer dödsstraff genom att skicka tillbaka skyddsbehövande flyktingar till diktaturer och krigshärdar.

Till Iran och Irak utvisas homosexuella med motiveringen att man ju inte behöver vara öppen med sin sexualitet. Irans totalitära islamistregim har belagt homosexuella handlingar med dödsstraff och i Irak lemlästas homosexuella av islamistiska terrorgrupperingar.

Billström ser även till att skicka flyktingar till krigsdrabbade länder som Afghanistan, Irak och Sudan. Kriget i Afghanistan skördar rekordmånga civila dödsoffer och terrorn i Irak gör att dödssiffrorna ökar för varje månad som går.

I en tid av krig, ökad fattigdom och svält i takt med klimatförändringarna så arbetar den svenska Migrationsministern hårt för att höja Fort Europas murar mot omvärlden. Många tusen flyktingar dör varje år under de allt farligare flyktvägarna till Europa.

Återigen har den svenska Högerregeringen, liksom den förra regeringen gjorde, börjat utvisa apatiska flyktingbarn.

Vi vill markera att Tobias Billström inte är någon trovärdig representant för mänskliga rättigheter.

  • Återinför rätten till Asyl!
  • Stoppa alla tvångsutvisningar!

One Response to Protest mot Tobias Billströms flyktingpolitik

  1. rsgoteborg skriver:

    Superbra protest. Var än dessa förklädda bödlar kommer ska de mötas a. Protester. Välkommen till verkligheten Billström.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: