Nazister mötte motstånd i Landskrona

Nazistiska Nationaldemokraterna försökte utnyttja den dragiska dödsmisshandeln av Inger, 78 genom att kalla till manifestation i Landskrona mot ”svensk fientlighet”. Endast 20 nazister dök upp med nd, däremot samlades hundratas antirasister som fyllde torget med plakat och banderoller mot nazism.


Marc Abrahamsson talade om ”mångkulturella samhällsexperimentets” fasansfulla konsekvenser, om invandrares våldsbenägenhet.

– Ingen kan minnas en svensk som uppträtt på det viset, påstod Marc Abrahamsson, som själv är dömd för att våldsamt ha attackerat homosexuella under Prideparaden.

– Ge oss vårt fosterland tillbaka, grät Marc Abrahansson ut i microfonen.

Nd har gång på gång då de besökt skolor och haft torgmöten runt om i landet mött stora antinazistiska protester och kastats ut av elever samt överröstats av demonstranter, så skedde nu också i dess försök till en manifestation i Landskrona. Nazisterna som samma dag bemötte en stor motdemonstration i Göteborg, överöstes med antinazistiska talkörer även i Landskrona. Detta visade tydligt hur välkomna nd var, och hade det inte varit för den massiva polisinsatsen så hade torgmötet som samlade ett 20 tal nazister aldrig kunnat hållas. Det visar tydligt folks förakt för den nazistiska ideologin.

Liknande manifestationer måste nu fortsätta att följa nd och sverigedemokraterna var än de dyker upp.

RS Malmö

Kvälls Expressen

4 Responses to Nazister mötte motstånd i Landskrona

  1. […] som manifestationen i Göteborg utspelade sig så hade nd samlat till en manifestation i Landskrona. Där blev också nazisterna bemötta av en stor motdemonstration som tydligt visade hur välkomna […]

  2. […] som manifestationen i Göteborg utspelade sig så hade nd samlat till en manifestation i Landskrona. Där blev också nazisterna bemötta av en stor motdemonstration som tydligt visade hur välkomna […]

  3. rsgoteborg skriver:

    Rättvisepartiet Socialisterna runt om i landet har en stolt antinazistisk tradition. Det är genom massiv kamp mot rasism och nazism kombinerat med klasskampen mot nedskärningar och försämringar som de nazistiska organisationerna kan pressas tillbaka. De måste mötas av detta motstånd varän de dyker upp.

  4. […] Samtidigt som manifestationen i Göteborg utspelade sig så hade nazisterna i Nationaldemokraterna (ND) samlat till en manifestation i Landskrona. Där blev också nazisterna bemötta av en stor motdemonstration som tydligt visade hur välkomna ND var, och hade det inte varit för den massiva polisinsatsen så hade varken nazisternas marsch i Göteborg eller torgmötet i Landskrona som samlade ett 20 tal nazister kunnat hållas. Läs mer […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: