RS nekades deltagande i Vänsterpartiets 1:a maj-tåg i Malmö

Rättvisepartiet Socialisterna Malmö/Lund framförde en förfrågan om deltagande i Vänsterpartiets Första maj-tåg i Malmö, men blev återigen nekade till detta. Det är beklagligt att Vänsterpartiet försöker att tysta ner politiska tendenser, då man tycks betrakta mångfladen som ett hot istället för ett naturligt och  politiskt berikande inslag.

Rättvisepartiet Socialisterna Malmö/Lunds distriktsstyrelse framför härmed en förfrågan om deltagande i Vänsterpartiets 1:a maj-tåg i Malmö.
Vi har planer att fira arbetarrörelsens högtidsdag tillsammans med andra socialister och önskar därför att gå tillsammans med Socialistiska Partiet. SP har meddelat att de kommer att gå med Vänsterpartiet, därför skickar vi denna förfrågan om att delta under egen flagg i Vänsterpartiets 1:a maj-tåg.
I Stockholm deltar RS tillsammans med V, SP, mfl i vänstertåget, vi hoppas även kunna göra det i Malmö.

Tacksamma för svar.

Kamratliga hälsningar!

Hej Rättvisepartiet Socialisterna!

Vi har haft uppe er fråga på vår 1 majgrupp. Vi tackar för frågan men väljer att tacka nej till eran medverkan. Vi förbehåller oss rätten att välja vilka organisationer som deltar i vårt tåg med fanor och banderoller. SP däremot har vi sagt är välkomna att delta som organisation.

Hälsningar

Patrik Strand

2 Responses to RS nekades deltagande i Vänsterpartiets 1:a maj-tåg i Malmö

 1. Nils Eckerbom skriver:

  Socialistiska Partiet har i överläggningar med Vänsterpartiet i Malmö klart deklarerat att vi stödjer RS´ önskemål óm att få delta i demonstrationen. Som den klart dominerande vänsterkraften borde Vänsterpartiet visat större generositet. Vi kan diskutera och kritisera varandra för agerande vid tidigare manifestationer. Men att utfärda en ”bannbulla” för all framtid är inte värdigt demokratiskt socialistiska krafter.

  Kamratliga hälsningar
  Nils Eckerbom
  SP Malmö

 2. rsgoteborg skriver:

  Det är tydligt att vänsterpartiet är rädda för att Rättvisepartiet Socialisterna ska visa på att det finns ett alternativ till budgetramar, nedskärningar och privatiseringar. Ett alternativ som heter kamp och protester alla dagar inte bara 1 maj eller då det är valår.

  Kristofer Lundberg
  RS Göteborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: