RS-medlem attackerad – Stoppa SD-demon på lördag

Tisdagen den 11 oktober utsattes Amer Mohammed Ali för en rasistisk attack, när han stod på Triangeln, ett köpcenter i centrala Malmö, och mobiliserade arbetare och ungdomar inför lördagens demonstration.

– De knuffade på mig och sade att såna apor som ni har vi för många av, berättar Amer. Men ungdomar som hörde mig kalla de för rasister stannade upp och rasisterna valde att lämna platsen. Det är därför det är viktigt att stoppa sd’s demo på lördag, tillåter vi dem demonstrera kommer det rasistiska våldet öka på gatorna.

Sverigedemokraterna planerar sin största march någonsin i Malmö den 15 oktober.
Motdemonstrationen är därför extra viktig – 13.00 på Gustav Adolfs torg.
Rasistmarschen sker samtidigt som det ekonomiska klimatet fortsätter att hårdna och imperialismens krig fortsätter att driva folk från deras hem.

Det viktigt att så många som möjligt deltar i motdemonstrationen för att visa att främlingsfientlighet och högerpopulism aldrig kan vinna något gehör i Malmö. Att vi inte tänker låta oss splittras.
Det nystartade Malmös Nätverk Mot Rasism, där Rättvisepartiet Socialisterna ingår, arbetar för fullt med mobilisering och information inför demonstrationen men också för ett mer långsiktigt antirasistiskt arbete i stan.
Informationsträffar är inplanerade hos flera idrottsföreningar i stadsdelen Rosengård. Fritidsgårdar i Rosengård, Hermodsdal och Nydala har besökts. Många gymnasieskolor har besökts där affischer och flygblad i princip försvunnit direkt för att sättas upp eller delas ut av eleverna själva. Flygbladsutdelning och informationsspridning sker dagligen i centrala Malmö.

Samtidigt som de etablerade riksdagspartierna talar sig varma om alla människors lika värde så ser vi hur Sverigedemokraterna får ökat inflytande både direkt och indirekt. När den nya lasermannen härjade för nästan exakt ett år sedan så skickade regeringen ner integrationsministern till Malmö. Som om rasistiska mord och mordförsök skulle vara ett integrationsproblem. Och Ilmar Reepalu, socialdemokraternas starke man i Malmö, propagerar för fler utvisningar som en lösning mot kriminalitet. Inte ett ord ägnades åt frågan om ökad social och ekonomisk trygghet. När Sverigedemokraterna kom in i riksdagen så gick tiotusentals människor ut och demonstrerade, vilket i alla fall för ett tag avskräckte de etablerade partierna från att allt för tydligt närma sig SD politiskt.
Med en stor uppslutning av antirasister i Malmö på lördag så kan man påminna dem om att rasismen aldrig kommer att vara välkommen eller accepterad.

Patrik Berg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: