Reportage från Chile

Socialisten Gabriel Pérez från Malmö är på visit i Chile där han har sina rötter. Han delar med sig av ett kort reportage och ett par bilder från studenternas masskamp som har potential att på allvar hota högerregeringens extrema nyliberalism.

Universidad de Chile är en av de många skolor och universitet som är ockuperade i Chile. Utanför kan man se den stora svarta banderollen med den vita texten: ”LA LUCHA DE LA SOCIEDAD ENTER TODOS POR LA EDUCACION GRATUITAD”, som betyder ”kampen mellan företagen och gratis utbildning.

Utanför universitetet säljs även handgjorde smycken, armband, böcker skrivna av studenterna själva och små banderoller med bilder av vänsterikoner som Che Guevara, Victor Jara och Salvadore Allende.


På universitetets väggar kan man även se en målning studenterna själva målet och om dagarna är där olika band som spelar musik som uppmanar fler att gå med studenterna i deras nödvändiga kamp för rättvisa och gratis utbildning för de nuvarande studenterna och de kommande generationerna.

Foto & bild: Gabriel Pérez

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: