Demonstration för ALLAS rätt till vård. 3:e december 12.00 Gustav Adolfs Torg

Idag finns det en stor grupp människor i Sverige, de Papperslösa, som enligt svensk lag utesluts från vården. Detta är inte bara oacceptabelt ur ett rent vårdetiskt perspektiv, utan även ur ett människorättsperspektiv. Hälsa är en mänsklig rättighet! Detta står klart och tydligt i FNs förklaring om de mänskliga rättigheterna och innebär att det är ALLA människors rätt, inte bara de svenska medborgarnas.

I våras gjordes en utredning och ett betänkande om Papperslösas rätt till vård lades fram till regeringen, som idag väntar på att bli ett lagförslag. Tyvärr finns det en stor risk för att denna väntan kan bli lång och att betänkandet läggs på hyllan.

Därför går vi ut LÖRDAGEN DEN 3 DECEMBER PÅ GUSTAV ADOLFS TORG I MALMÖ och demonstrerar mot denna skamlösa människorättskränkning. Vi kräver att den svenska regeringen inte låter betänkandet ligga! Kom med oss och gör din röst hörd för allas rätt till vård!

Arrangörer: IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations) – läkarstudentorganisation som bland annat arbetar med frågor som berör männskliga rättigheter
SCORP – en sektion inom IFMSA som jobbar med mänskliga rättigheter ur ett vårdperspektiv, bland annat papperslösas rätt till vård

Eventet på facebook.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: