Olja och blod på Carl Bildts bord

Igår lördag hölls landsomfattande protester mot utrikesminister Carl Bildt (M). Däribland hölls demonstrationer i Malmö och i Helsingborg.

”Olja och blod på Carl Bildts bord”, ” Vi har en mördare i regeringen” och ”Avgå Bildt”  fanns att läsa på plakaten i Malmö. Demonstranterna riktade skarp kritik mot utrikesminister Carl Bildts bristande agerande för de två terroristdömda svenska journalisterna i Etiopien och ministerns inblandning i Lundin Petroleum.

Till protesten i Malmö samlades ett femtiotal personer. Det var fritt fram att hålla tal och en del höll också spontana, oförberedda tal. En av dessa var Patrik Berg från RS Malmö-Lund som bland annat tog upp kopplingen mellan Sveriges så kallade tysta diplomati i Syrien och Ericssons affärer med den syriska regimen.

Carl Bildt har återigen lyckats bli en tydlig symbol för den svenska imperialismen och det kapitalistiska systemet. Protesterna runt om i landet borde nu rikta sig mot hela högerregeringen och hela det kapitalistiska systemet. För det behövs det organisering och organisation. Rättvisepartiet Socialisterna står för kamp mot högerpolitik och kapitalismen, För ett nytt arbetarparti och internationell socialism.

RS Malmö-Lund

Protester i Sthlm, Göteborg, Borås

Sydsvenskan

One Response to Olja och blod på Carl Bildts bord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: