Nej till höjda priser – För gratis kollektivtrafik

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för gratis kollektivtrafik. Vi protesterar därför mot att högerpartierna i kollektivtrafiknämnden höjer Skånetrafikens priser för sommarkort till 550 kronor från 485 kronor.

Bakom beslutet att höja priset står den styrande Högeralliansen där Miljöpartiet ingår.  Kollektivtrafiknämnden styrs av dem precis som övriga Region Skåne.
Rättvisepartiet Socialisterna undrar hur Miljöpartiet kan försvara att man höjer priset för kollektivtrafiken vilket i ett svep kommer att öka bilismen. Istället borde Miljöpartiet ansluta till oss som kräver gratis kollektivtrafik för att minska bilismens klimatpåverkan.

Förlorarna på beslutet är resenärer och klimatet. Hårdast kommer det slå mot arbetare och låginkomsttagare som redan lever på marginalen. Sommarkortets kostnad höjs med 13 procent, det är omkring dubbelt så mycket periodskortet eller biljetter.

Rättviepartiet Socialisterna står för en utbyggd, tillgänglig och avgiftsfri kollektivtrafik lokalt och regionalt.  Det är den enda politiken som skulle begränsa bilismen och rädda klimatet.

RS Malmö

Skånskan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: