Kamp mot krisen och EUs finanspakt – Socialistiskt 1 Maj i Köpenhamn


Foto Mark Knudsen.

Kamp mot krisen och EUs finanspakt

Drygt 2000 var på plats då Enhetslistan och det socialistiska ungdomsförbundet Socialistisk Ungdomsfront (SUF) höll Socialistisk 1 Maj med tal och uppträdande på Blågårds Plads på Nörrebro i Köpenhamn.

Rubriken var: nej til EUs finanspakt- der är råd til välfärd. låt de rika betala
Bland talarna fanns Camilla Holst från SUF, som berättade från kamperfarenheter från Grekland och Belgien och underströk behovet för motstånd i hela Europa mot den kapitaliska krisen. Victoria Velazquez från det unga fackliga nätverket Fremtidsfighters framhävde i sin tal att det krävs facklig organisering, framför allt av ungdomar för att kunna besvara arbetsgivarnas angrepp på de anställdas vilkor som vi såg i konflikten på IT-företåget CSC. Sisto talade Rosa Lund, Folketingsledamot för Enhetslistan om att den socialdemokratiska regeringen inte har levt upp til sina vallöften om en bättre välfärd och fler jobb, utan tvärtom fortsätter med den borgerliga politiken och acceptarar EUs krispolitik. Efter att ha sjungit Internationalen gick deltagarna tillsammans till den stora samlingen i Fælledsparken.

Rättvisepartiet Socialisterna deltog på Blågårds Plads samt under och efter demonstrationen med bokbord, tidningsförsäljning och flygbladsutdelning för att informera om partiets internationella organisation CWI och för att lägga grunden för bildandet av en dansk sektion. Något som flera bra diskussioner med danska socialister skapat förutsättningar för.


RS/CWIs bokbord

/Stefan Godau

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: