Inför Enhedslistens årsmöte: röst från en medlem

I helgen kommer Enhedslisten att ha sitt årsmöte i Köpenhamn. Offensiv frågade en medlem vilka frågor han värderar som de viktigaste inför årsmötet.

Tobias Clausen:
Jag tycker inte att vi ska ha ett nytt principprogram, så som några ledande medlemmar tycker. Självklart kan man alltid förbättra språket och göra det mera aktuellt. Grundläggande tycker jag dock att det progammet vi har nu är bra. Naturligtvis ska vi ha en diskussion om våra principer, särskilt när pressen på oss växer att ingå kompromisser med socialdemokraterna.

Jag tycker att det inte var bra och beslutet var allt för snabbt fattat då vi röstade för Libyen-insatsen 2011 i Folketinget. Därför är det bra att vi ska diskutera FN’s roll på kongressen.

Danmark spelar en särskild roll i EU som ett av de länder som inte har Euron. Just nu, då krisen närmar sig även Norden, är det viktigt att visa ett klart motstånd mot EU. Det saknar jag tex. hos vår samarbetspartner i Grekland, SYRIZA, som deltar i motståndet men är oklara kring EU- och EURO-frågan. Jag hoppas att vi skickar ut en kraftigt signal på kongressen, att vi är en del av det socialistiska motståndet mot krispolitiken och nedskärningar.

Stefan Godau, CWI Danmark

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: