Flyktingpolitik på Sveriges vis, barnen jagas av polis

I tisdags greps två unga hazariska flyktingar från Afghanistan i Malmö. De greps av 15 poliser efter en fotbollsmatch. När polisaktionen blev känd samlades 300 personer i en demonstration för rätten till asyl och mot utvisningar.

De två unga pojkarna 17 och 18 år gamla har levt gömda i ett år i väntan på att få rätt att söka asyl i Sverige. Nu riskerar de istället utvisning till Italien, ett land de helt saknar anknytning till men som de passerade på vägen till Sverige.

Kritiken riktas mot gränspolisen då de aktivt sökt pojkarna just för att de inom en respektive två månader har rätt att söka asyl i Sverige, enligt Dublinförordningen.

Skåne har tagit jakten på flyktingar ett steg längre än andra regioner i landet.
I Malmö och andra städer söker polisen aktivt efter gömda flyktingar på restauranger, butiker och lager där gömda kan tänkas arbeta för sin överlevnad.

De ökända skånska spaningspoliserna i den så kallade ”Möllevångspatrullen” arbetar särskilt med att leta, hitta och gripa flyktingar.

Rättvisepartiet Socialisterna kämpar för flyktingamnesti åt alla asylsökande och gömda, vi är en del av Asylrörelsen som runt om i landet stoppat utvisningar till bland annat Afghanistan med hjälp av blockader som i Göteborg förra veckan.
Samtidigt kopplar vi samman kampen för rätten till asyl med kampen mot rasism och för bostäder, arbete och kollektivavtal åt alla.

RS Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: