Panterförening bildas i Malmö

Pantrarna, från Biskopsgården i Göteborg, har i dagarna (den 20-23 november) varit på besök i Malmö. Pantrarna är en organisation som kämpar för att invånarna i förorten ska vara lika mycket värda som alla andra.

Som en del av de Antirasistiska filmdagarna i Rosengård och i ­Lindängen visades filmen om Pantrarna Behand­la oss inte som djur, tre gånger. Efter filmvisningarna följde samtal.
I Malmö höll ­Göteborgspantrarna tre välbesökta möten i olika delar av staden.
Offensiv möter Pantrarna i Lindängen utanför den fritidsgård som startats upp flera gånger, men som också lagts ner. Det är sista dagen i Malmö och man ska träffa lindängenbor för att bidra till att de organiserar sig för att kunna kämpa för en upprustning av sin förort och få bort kriminalitet och sociala problem.
I Lindängen hoppas invånarna på förändring, det vill säga:
– Att vi själv går runt som fältgrupp, tar hand om området, fixar gatubelysningen och är förebilder för de unga, säger Hassan Tanji, boende i Lindängen som själv kommer att aktivera sig för en lokal Panterföre­ning.

Malmös unga har sett alltför många EU-sponsrade projekt med socionomer i spetsen som ska ­”rädda ungdomar i utanförskap” och allt för många gånger blivit svikna av politiker och tjänstemän för att riktigt våga tro att man kan göra skillnad genom att organisera sig.

Camilo Flores

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: