AntiREVA demonstration i Malmö samlade tusental!

NU VISAR VI ATT VI ÄR MÅNGA SOM SÄGER NEJ TILL REVA, NEJ TILL RASISM OCH NEJ TILL EN INHUMAN FLYKTINGPOLITIK!

Ett tusental personer samlades den 9 mars kl. 15.00 på Möllevångstorget i Malmö för att protestera mot den rasistiska lagen REVA i en demonstration som Aktion mot Deportation tagit initiativ till. Med uppmaningen att ”passa gärna på att stödja torghandeln genom att köpa frukt och grönsaker! Mycket av polisens smutsiga arbete har utspelat sig på Möllevångstorget, nu visar vi att torget tillhör oss alla!” samlades man i en kraftfull demonstration. DSCN0268

Möllevångstorget, Malmö 9 mars

I ett 1500-hen starkt tåg gick man sedan till Davidhallstorg där man samlades utanför polishuset med flera tal och uppträden. Josefine Izlamo, skådespelare vid Malmö stadsteater, läste upp Meisams berättelse från när han och Ali blev gripna på Seved i Malmö, om hur polisen skrattat när han bad om vatten och hur hemsk upplevelsen varit för honom och hur svårt det var att Ali, som fyllt 18, blev deporterad till Italien.
Sara Torstensson sjöng låten Vakna, Ahmed Khader, elev, ensamkommande ungdom berättade om alla de svårigheter och hinder han mött i sin väg till Sverige. Sasha, aktiv i Asylgruppen berättade om deras arbete och Feministiska kören uppträde.

DSCN0270

Davidshallstorget, Malmö 9 mars

DSCN0266

På Möllevångstorget fick Offensiv möjlighet att prata med Jon Davidsson från Nätverket Sjuksköterskor mot Reva som består av en grupp sjuksköterskor som protesterar mot den intensifierade jakten på papperslösa i Sverige.
Exempel på polismetoder som nätverket protesterar mot är
– Regelbundna id-kontroller utan misstanke om brott.
– Förföljelse av barn i syfte att avslöja papperslösa föräldrar.
– Förföljelse av papperslösa i anslutning till vårdinstitutioner eller skola.
”Som sjuksköterskor arbetar vi för en god hälsa och vård åt alla människor. Vi protesterar mot polisens förföljelse av människor som dels riskerar att försämra deras hälsa och dels kan hindra dem att uppsöka vård när de behöver” säger Jon Davidsson.

Sverige 2013

Politiska flyktingar, fackliga aktivister och demokratikämpar tvångsutvisas till fängelse och tortyr. Också människor som flytt religiös och sexuell förföljelse deporteras till en oviss framtid med motiveringen att man inte behöver ”leva öppet med sin tro eller sexuella läggning” Regering och storföretag fortsätter göra affärer med samma diktaturer som människor flyr från. Gamla och sjuka kastas ut. Familjer splittras. Minst 20 000 människor lever gömda – många hemlösa och hungriga och polisen jagar flyktingar utanför sjukhus och frågar om pass på bussen om du ser ‘osvensk’ ut. Storföretagen som fick kontroll över arbetstillstånden av regeringen utnyttjar migrantarbetare som billig arbetskraft . Mörka politiska krafter försöker skylla orättvisor på våra arbetskollegor, klasskompisar och grannar.

Stå upp för solidariteten!

Stå upp mot rasismen!

Stå upp för rätten till asyl!

LANDSOMFATTANDE PROTESTDAG 6 JUNI

Asylrörelsen är ett nätverk som samlar flyktingförbund, föreningar, politiska organisationer och privatpersoner. Asylrörelsen bildades i Göteborg 2008 av tidigare aktiva i Flyktingamnesti 2005 och har sedan dess spridits till Stockholm och Norrbotten. I slutet av 2012 hölls en landsomfattande Asylkonferens. Där samlades ett hundratal aktivister från Boden och Luleå i Norr till Malmö och Lund i söder. På konferensen beslutades om en ny landsomfattande protestdag för att sätta asylfrågan på dagordningen under 2013 och fram till valet 2014. För att ändra flyktingpolitiken krävs en massrörelse för asyl och den bygger vi tillsammans. Som en reaktion på REVA har ilskan mot den rasistiska asylpolitiken tagit nya steg framåt. I förra veckan hölls ett nytt möte i Göteborg där 35 representanter från 16 organisationer ställde sig bakom protestdagen och i Boden hölls ett möte med 30 personer. Även i Stockholm har man anslutit sig. Kampen kommer byggas medaktioner, blockader, demonstrationer, möten och debatter fram till juni.

Vill du eller din förening arbeta för att förverkliga protestdagen i Malmö kontakta 0708296110.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: