Nazistiska hot mot RS-medlem

Nazistiska hot mot antirasist och aktiv socialist i Malmö. I söndags möttes Gabriel Perez, medlem i Rättvisepartiet Socialisterna, av nazistiskt klotter på sin altandörr efter att ha deltagit på en antirasistisk manifestation med anledning av nazisternas attack i Kärrtorp.

image

”Vi vet var du bor jävla svartskalle” stod det på dörren tillsammans med ett hakkors och på fredagsmorgonen kom nästa hot i brevlådan. En lapp med texten ”knack knack” och en stor svastika.

– Vi ser allvarligt på hoten och kommer agera därefter med höjd säkerhet runt samtliga av våra medlemmar inte minst Gabriel, säger Camillo Flores RS Malmö-Lund.

Nazisternas metod är våld och hot om våld men Gabriel Perez låter meddela att hoten inte kommer skrämma honom till tystnad.

– Hoten är polisanmälda, men vi kommer även att organisera antifascistisk grannsamverkan, säger Gabriel.

Efter nazisternas attack på en antirasistisk manifestation i Kärrtorp har hotet från nazistiska organisationer aktualiserats men också fött en antifascistisk motreaktion.
Över hela landet har tiotusentals gått ut i demonstrationer i nära 20 städer, 3 000 demonstrerade i Göteborg, 800 i Malmö och 20 000 i Kärrtorp.
Det är denna typ av rörelse som kan stoppa såväl nazisterna som Sverigedemokraterna.

RS Malmö-Lund

Lämna en kommentar