Skåne behöver en organiserad antirasism

250 personer samlades på torsdagen i Malmö mot det rasistiska våldet. Arrangör var socialdemokraternas ungdomsförbund SSU.

Många av deltagarna var inte hemmavarande hos socialdemokratin och detta till trots dök såpass många upp i protest mot attacken på en SSU-medlem.

Det fanns en hög stämning bland antirasisterna, dock inte bland de socialdemokratiska talarna. ”Det är kallt och jag ska hålla mig kort” varvades med ”Vi måste gå hem och tänka på att stoppa fascismen”.

Att socialdemokratin vill försvara sina medlemmar är positivt och måste stödjas. Men var har de varit i antirasismen sen SD kom in i riksdagen? Det är talande att de nu strax innan valet kommer ut på demonstrationer. Att de är ovana i antirasistiska sammanhang hördes tydligt i talen.

SSU är välkomna att kämpa tillsammans med antifascister mot rasism och fascism. Men när de försöker förbjuda andra organisationer från att delta som de gjorde i detta fallet, så handlar det om att fiska röster, att försöka framstå som antirasister.

Skåne och Sverige behöver en organiserad antirasism. Rättvisepartiet Socialisterna välkomnar de SSU-medlemmar som är beredda att kämpa mot rasismen, samtidigt måste kritik riktas mot socialdemokratin.

S kan inte stoppa SD, S tillhör de etablerade partierna som inte tillgodosett majoritetens behov, utan gynnat kapitalisterna och därmed banat väg för SD. Kampen mot rasism måste därför komma underifrån med politiska krav på jobb, bostad, välfärd och lika villkor.

RS Malmö

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: