Polisen trappar upp klappjakten mot flyktingar – slog till mot kyrkans läger

Av Anders Wemmert

Den 26 augusti slog gränspolisen i Skåne till mot ett läger anordnat av Svenska Kyrkan.

Ett 30-tal poliser tog sig in i ett vandrarhem som kyrkan hade hyrt och omhändertog 5 barnfamiljer som låstes in på flyktingförvaret i Åstorp för att utvisas. Polisen har fått kritik av kyrkan för sitt agerande och menar att polisen har brutit mot kyrkofriden och att kyrkan enligt tradition har varit en fredad zon.
Denna händelse är ett slående exempel på den allt hårdare flyktingpolitik som regeringen bedriver. Ensamkommande flyktingbarn, ungdomar som har fått sin ålder godtyckligt uppskriven till 18 år, barnfamiljer och papperslösa som har fått avslag på sin asylansökan ses som illegala och nästan kriminella och ska jagas ut ur landet.

Enligt operativa chefen för gränspolisen region syd, Leif Fransson, finns det inga fredade zoner. Han hänvisar till utlänningslagen och att om man har fått avslag på sin asylansökan vistas man illegalt i Sverige och ska utvisas. Då kan polisen slå till varhelst man finner det lämpligt.
Ingen ska vara säker någonstans, varken på förskolor, i skolan, ute på stan, på arbetsplatsen eller ens på sjukhus och vårdcentraler. Enligt Leif Fransson kan man till och med tänka sig att gå in och hämta ut personer som ligger på operationsbordet. Ingen ska vara säker någonstans. Polisen får allt mer befogenheter i jakten på flyktingar och papperslösa. Detta måste stoppas.

RS säger:

• Stoppa jakten på flyktingar.
• Stoppa utvisningarna.
• Återinför rätten till asyl.
• Riv muren mot flyktingar.
• Återinför permanent uppehållstillstånd och familjeåterförening. ■

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: