Malmö: 50 protesterade för klimatet

Av Anders Wemmert

I skuggan av FN:s stora klimatmöte i Polen hölls lördagen den 1 december en klimatmanifestation i Malmö. Ett 50-tal personer samlades i ihållande regn utanför stadshuset i centrala Malmö. Protesterna under namnet #FridaysforFuture krävde bland annat omedelbara minskningar av utsläppen.

Manifestationen var också ett upprop för att sprida stödaktionerna för Greta Thunberg från Stockholm som klimatstrejkat utanför riksdagshuset i Stockholm.

Protesterna mot klimatförändringarna sprids alltmera efterhand som rapport efter rapport visar på en ökning av de globala utsläppen av koldioxid. Detta trots alla högtidliga utfästelser i bland annat Parisavtalet om att utsläppen måste minska för att kunna begränsa temperaturhöjningen till under 2 grader.

Många klimatforskare menar nu att tiden håller på att rinna ut och att det krävs drastiska förändringar omedelbart om det inte ska vara för sent att vända klimatkatastrofen.

Dagligen kommer rapporter som tydligt visar den pågående klimatpåverkan. Stora förändringar måste till för att stoppa och vända denna katastrofala utveckling.

Facken måste mobilisera och delta i kampen mot miljöförstöring och rovdrift. Framför allt krävs det ett stopp för kapitalets rovdrift på naturtillgångar och resurser. Det krävs ett socialistiskt samhälle med en planerad, demokratisk ekonomi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: