1:a maj i Köpenhamn

Rättvisepartiet Socialisterna i Malmö/Lund deltog under egen flagg i Enhedslistens Första maj-firande i Köpenhamn. Det lyckade deltagandet var politiskt berikande och peppande för kamraterna och är en del av den satsning som CWI gjort i Danmark, sedan ingripandet kring COP15 i höstas.

Enhedslistens Första maj-firande med orkestermusik och politiska tal, toppades av en mäktig demonstration med omkring 2000 deltagare. Firandet avslutades på ett gigantiskt festivalområde, fullt av politikspäckade tält, scener, mat- och dryckesstånd.

RS hade ett bord fullt av politiskt material både under den inledande samlingen på Blågards Plads och efter tågandet i Fælledpark. Inslaget av svenskspråkiga Offensiv väckte helt klart uppmärksamhet och intresse bland Första maj-firarna i Köpenhamn.

1 Responses to 1:a maj i Köpenhamn

  1. Nils Eckerbom skriver:

    Grattis till en uppenbart lyckad politisk utflykt till Köpenhamn 1:a Maj! Vänstern i Sverige har mycket att lära av t.ex. Enhedslisten i Danmark, NPA i Frankrike och Vänsterblocket i Portugal.

    Därför hoppas jag att RS i Malmö/Lund kommer till Kvarnby Folkhögskola, ”Röda Huset”, Industrigatan 4, nu på onsdag den 5 maj klockan 18:30. Då kommer Thomas Eisler från Enhedslistens hovedbestyrelse tala om den antikapitalistiska rörelsen i Europa.

    Mötet anordnas av Socialistiska Partiet i samarbete med Kvarnby Folkhögskola. RS är välkomna att ha bokbord och att delta i diskussionen.

Lämna en kommentar